Certificeret statiker

Vil I have et uforpligtigende tilbud på en certificeret statiker?

Mangler I en certificeret statiker til jeres projekt, så hjælper vi gerne. Ejer af Value Engineering ApS, Mads Damkær Møller, er Certificeret statiker til KK2 og KK3-4.

Det siger vores kunder

"Jeg har samarbejdet med Mads i en årrække under hans ansættelse i NCC og nu som selvstændig i Value Engineering ApS.

 

Mads er en yderst kompetent konstruktionsingeniør med en praktisk tilgang til opgaverne.

 

Mads har en bred erfaring både fra sit praktiske arbejde som tømrer og som ingeniør i NCC, hvor han har arbejdet med en række større projekter både som projekterende og som fagansvarlig.

 

Mads forstår i særlig grad at kombinere sin praktiske erfaring med det teoretiske i sit daglige virke som ingeniør og evner derigennem at fokusere på det væsentlige og ikke forfalde til unødig ”detail-rytteri”.

 

Jeg kan kun give Mads mine allerbedste anbefalinger som selvstændig og ser frem til et forsat godt og konstruktivt samarbejde.

 

Kaj Jensen

Direktør, NemStatik ApS"

Certificeringsordningen

Ifølge bygningsreglementet (BR18) skal der pr. 1.1.2020 være tilknyttet en certificeret statiker til alle byggeprojekter fra konstruktionsklasse 2-4 (KK2-KK4).

Denne nye certificeringsordning har til formål, at byggesagsbehandlingen i kommunerne bliver mere effektive, da kommunerne ikke længere skal forholde sig til statik og brandforhold. 

Fordelen ved denne nye certificeringsordning

  • Højere og mere ensartet kvalitet i den statiske dokumentation på tværs af konstruktionsklasserne KK2-KK4.

  • Hurtigere sagsbehandling i kommunerne og dermed for bygherre

  • Fagligheden hos de certificerede statiker vedligeholdes ved årlige overvågninger og re-certificeringer.

Hvad koster en certificeret statiker?

Det er umuligt at give en fast pris på at være kontrollerende certificeret statiker, da ens timeforbrug afhænger af størrelsen på projektet, samt i hvilket niveau den statiske dokumentation er på, som skal kontrolleres. Derfor foregår ydelsen typisk i medgået tid, ud fra en forventet budgetramme ift. erfaringer med lignende projekter. Man kan sige, at jo bedre statisk dokumentation man laver, jo færre timer skal vi bruge på at kontrollere projektet og jo billigere bliver det.

Value Engineering ApS v/Mads Damkær Møller tilbyder, at være kontrollerende certificerede statiker på KK2, og KK3-4 sager. Dette tilbydes for en timepris på 1200,- ex moms + et startererklæringsgebyr på 2.000,- ex moms. Hvis I ønsker et større samarbejde kan vi lave en rammeaftale, hvor I får en lavere timepris. Gebyret skal dække noget af det årlige kontrolgebyr der er forbundet med at have certifikatet. Prisen ligger generelt noget under markedet. Dette kan vi gøre, fordi vi er et mindre firma, som ikke har de store faste omkostninger, som mange andre firmaer har. 

 

Der er store omkostninger forbundet med at blive godkendt som certificeret statiker. Afhængig af niveauet man bliver godkendt til, koster et certifikat typisk mellem 60-120.000,-. Derudover er der et årligt kontrolgebyr på ca. 20.000,-. Hvert 5. år skal man re-certificeres, dvs. man søger helt forfra. Det betyder også at prisen for en certificeret statiker er relativ høj i markedet.

 

Mads Damkær Møller
Certificeret statiker - KK2 og KK3-4
Kontakt mig på
Udklip-1_edited.png